Interdist Kft.
Székhely: 2463 Tordas, Sajnovics tér 2.
Telephely: 2013 Pomáz, ICO út hrsz. 2990
Tel / Fax: +36 26 322 546
E–mail: office@interdist.hu

 

Technikai információk

  Lágy/ kemény kombinációk

A két-, vagy többféle hőrelágyuló alapanyag összefröccsöntésével kombinált alkatrészek állíthatóak elő. Egy - immár klasszikus - megoldás egy kemény polimer (pl.: PP, PA, PS,…) és egy TPE (pl. PTS-THERMOFLEX) párosítása.

A PTS olyan vizsgálati módszert fejlesztett ki, amellyel a lágy komponens keményen komponensen történő tapadásának minőségét / erősségét lehet kiértékelni.

A vizsgálatot bemutató prospektus (német ill. angol nyelvű) változatát megrendelheti az Interdist Kft –nél.

  Szendvics szerkezetek
 
A szendvics - fröccsöntés a kétkomponenses fröccsöntés egy speciális változata. Itt mindkét komponenset ugyanazon a nyíláson át fröccsöntik a szerszámüregbe. Az elv a következő ábrán látható.
 
 

 

A szendvics-technológiával pl. vastag falú termékek is előállíthatók, ahol lágy összenyomás-érzet kombinálható egy jó szilárdságú, karcolásálló, esztétikus felülettel. Az autóiparban pl. a műszerfal területén lehet ezen jellemzőket megfelelően kiaknázni.

 
  Besugárzásos térhálósítás


A besugárzásos technológiával (melyet a PTS piacvezető partnere a Beta-Gamma-Service végez bérbesugárzásként ) - olyan térhálós szerkezet hozható létre a hőrelágyuló alapanyagokban ( akár TPE típusokban, akár kemény polimerekben ), mely a besugárzás után már sokkal stabilabb ( nem termoplasztikus), mechanikailag, hőtanilag, elektromos, vegyszer -, és lángállósági jellemzőit is tekintve nagyon magas paraméterekkel bír.

A besugárzást a már kész (kifröccsöntött) formadarabokon végzik el.

A szolgáltatást bemutató prospektust (német ill. angol nyelvű változatát) ) megrendelheti az Interdist Kft -nél.

 

A beszállító honlapja: www.pts-marketing.de