Interdist Kft.
Székhely: 2463 Tordas, Sajnovics tér 2.
Telephely: 2013 Pomáz, ICO út hrsz. 2990
Tel / Fax: +36 26 322 546
E–mail: office@interdist.hu

 

Technológiai információk

A Color Service GmbH& Co. KG egy olyan technológia kifejlesztője, amellyel egy újfajta univerzális hordozóra építik fel a mesterkeverékeket.

Ez a hordozó bi-poláris. A poláris oldal teszi elérhetővé a pigmentek megfelelő, magas arányú megkötését, a jó diszpergálást és ezáltal a magas fokú színerősséget.

Másrészről az apoláris oldal hoz létre megfelelő kapcsolatot a polimermátrixszal, messzemenő összeférhetőséget biztosítva majdnem mindennemű műanyag alapanyaggal.

A Color Service az univerzális (UN) mesterkeverékeken kívül PE bázisú, továbbá polimerspecifikus (kívánság szerinti polimer-bázisú), speciális (világító, flitteres, metál-effekt, gyöngyház, átlátszó, áttetsző ill. lézerjelölhető) típusokat állít elő.

A szállítható színek száma óriási, több, mint 80.000 árnyalatot tesz ki, melyek köre évente kb. 1000 új színnel bővül.

A Color Service univerzális mesterkeverékei a speciális hordozó és gyártástechnológia révén széleskörű alkalmazhatósággal rendelkeznek. A hordozó gyakorlatilag az összes hőre lágyuló alapanyaggal kompatibilis.

Fontos azonban figyelembe venni, hogy nem minden pigment / színezék összeférhető minden polimerrel, így a hordozó kompatibilitása nem jelenti egyúttal minden színárnyalatnak minden alapanyaggal való összeférhetőségét.


A standard színekről már azok leírásában is megtalálható egy megfelelőségi lista, az egyéb színek esetében mindenkor szívesen adunk teljes körű tájékoztatást, ill. laborunkban kidolgozzuk a megfelelő alternatívát.

 

Azon műszaki alapanyagok esetében, ahol 70 °C feletti előszárítás történik, fontos figyelembe venni, hogy az univerzális hordozó lágyuláspontja kb. ebben atartományban van. Így ezen alapanyagok esetében nem szabad az UN - mesterkeverékeket azokkal együtt a szárítóba helyezni, vagy azt a 70 °C foknál magasabb hőmérsékletű anyaggal a csigába juttatás előtt összekeverni.

A mesterkeverékek felhasználása előtt javasoljuk minták kipróbálását. Ezek ingyenesen állnak vevőink rendelkezésére.

UN, illetve PE színezékeink már akár 1 kg-tól, polimerspecifikus színezékeink 5 kg-tól elérhetőek.

 

Miután egyes alapanyagok (pl. üvegszálas anyagok,ill. a PA, ABS, HIPS, POM, stb.) erős, saját alapszínnel rendelkeznek, ezek esetében mindenképpen színbeállításra van szükség, mely a Color Service laborjában történik.

A beszállító honlapja: www.color-service.de